Но как да разберете, че професионалистите ги използват правилно

Но как да разберете, че професионалистите ги използват правилно

Тъй като дървениците не се хранят с мръсотия или мръсотия, възможно е те да живеят дори в най-фантастичните петзвездни хотели.

Браун казва, че най -голямата му грижа, когато пътувате, не е да бъдете ухапани. „Аз съм по -загрижен да ги заведа у дома“, казва той.

За да намалите шансовете това да се случи, приемете тези съвети за пътуване:

Проверете хотелската стая или къщата под наем, преди да разопаковате. Внимавайте да погледнете зад таблата на леглото и в мебелите, казва Джери Лазарус, собственик на Braman Termite Унищожаване на вредители в Масачузетс. „Издърпайте чаршафите и проверете шевовете на матрака за петна, подобни на пипер, които може да са доказателство за активност на дървеници“, казва той. Дърам казва да проверите и всяка тапицирана материя, завеси, килими и ъглите на стаята. Поискайте нова стая, ако смятате, че може да има дървеници. Уверете се, че новата стая не е до или директно над или под оригиналната, казва Лазар. „Дървениците могат лесно да стопират чрез колички за домакинство, багаж и дори през контакти за стена“, казва той. Никога не използвайте стойка за багаж. Лазарус препоръчва да държите куфара си в голяма пластмасова торба за боклук, която е далеч от пода и далеч от леглото. Браун казва, че когато пътува, държи куфара си далеч от мястото, където спи, обикновено във ваната. Избягвайте да разопаковате дрехите си в чекмеджетата на хотелската стая. Ако сте отседнали в дома на приятел или член на семейството и подозирате, че имат дървеници, вземете предпазни мерки. Не оставяйте дрехите или чантите си да лежат близо до техните меки мебели, казва Браун. „Просто трябва да бъдете внимателни“, казва той. Седнете на твърда повърхност, а не на тъкан, и дръжте чантите или чантите на масата далеч от местата за спане.

След като се приберете у дома от пътуване, където смятате, че може да сте били ухапани от дървеници, не забравяйте да изперете и подсушите цялото облекло от куфара си. Lazarus предлага да се сушат всички тъкани (дори и тези, които не са били носени) в гореща сушилня за поне 30 минути, за да се гарантира, че всички дървеници, които може да са се върнали при вас, не се озовават в чекмеджетата или килера ви.

Може би сте чували, че е полезно да вакуумирате багажа си, но това може да не е ефективно, тъй като може да е трудно да забележите дървеници в куфара си, особено ако те се крият в хастара. За съжаление, спрейовете, предназначени за предотвратяване на дървеници, също не са ефективни. (3) Лазар предлага да се използва параход за дрехи (например ръчен) за парно багаж, който би трябвало да убие всички дървеници, казва той.

Да бъдеш разумен купувач и да практикуваш навици за интелигентно пране също намалява риска от дървеници

Дори когато не пътувате, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум риска да внесете дървеници в дома си.

Когато пазарувате в магазин втора употреба, не забравяйте да разгледате добре предметите, преди да ги донесете у дома. Проверете в шевовете на мебелите за дървеници и изперете тъканите, преди да ги поставите в къщата си. Увийте матрака и пружината на кутията си в защитна обвивка или матрачен корпус, който е специално проектиран да предпазва дървеници от навън. Това ще намали до минимум местата, които дървеници могат да скрият. Пружините са по -вероятно скривалище за дървеници, отколкото матраци, така че не пропускайте да ги покриете. (4) Висококачествен капак ще бъде направен от плат, който е по-малко вероятно да се скъса от пластмаса. Периодично проверявайте капака, за да се уверите, че няма дупки, и ако има, незабавно ги покрийте с тиксо. (5) Ако често посещавате перално помещение, подсушете дрехите си на висока температура и ги донесете у дома, за да се сгънат. По този начин ще намалите шансовете си да вземете грешка, докато сте на място. Ако живеете в апартамент или многоетажна сграда, помислете дали да не добавите почистване на вратата към входната им врата, за да предотвратите навлизането на нещата отвън. Също така е добра идея да запечатате всички пукнатини около водопроводни или електрически работи, за да не дърпате дървеници от апартамента на съседа. (6)

Ако съм имал дървеници, как да им попреча да се върнат?

Ако сте преживели дървеници и смятате, че успешно сте се справили с проблема, може да се чудите дали те ще се върнат – или в резултат на лечението, което всъщност не е убило всички яйца или буболечки, или от вторично заразяване . Колко бързо ще разберете зависи до голяма степен от климата. „Колкото по -топъл е климатът във вашето пространство, толкова по -бързо могат да се размножават дървеници“, казва Ериксън. При температура от 70 градуса или по -висока дървениците вероятно ще се появят в рамките на 14 до 21 дни. Ако е по -хладно, може да отнеме много повече време, тъй като дървениците могат да живеят до 400 дни в хладен климат без хранене. (7)

Най -добрата ви защита е правилно да следвате указанията на специалиста по борба с вредителите, с който работите, като правилно почистване и пране на предмети в дома ви според указанията и обграждане на матрака и пружината на кутията.

Поддържането на дома ви без претрупване ще сведе до минимум местата, където дървениците трябва да се скрият. Честото вакуумиране също може да помогне. Не забравяйте да използвате смукателна пръчка, за да насочите шевовете на вашите матраци и пружини за кутии и по ръбовете на килима.

Как да идентифицираме обикновени ухапвания и ужилвания

Повечето от по -често срещаните ухапвания и ужилвания от бъгове са безвредни. Но някои изискват медицинска помощ. Ето как да знаете какво да правите с тях.

Слайдшоу

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Редакционни източници и проверка на фактите

Препратки

Често задавани въпроси за дървеници. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 6 януари 2017 г. Дървеници. Университет на Кентъки колеж по земеделие, храни и околна среда. Май 2012. Дървеници. Клиника Майо. 27 януари 2018 г. Управление на вредители: Дървеници. Здраве и безопасност на околната среда на Университета в Индиана – Блумингтън. Защитете дома си от дървеници. Американската агенция за опазване на околната среда. Как да предотвратите влизането на дървеници в дома си. Университет на Минесота. Дървеници. Калифорнийски университет по земеделие Природни ресурси. Покажи по -малко

Най -новото в Дървениците

6 съвета след операцията, които ще ви помогнат да излекувате разрез

Правилното хранене е ключова – но често пренебрегвана – част от вашия план за възстановяване.

От Андреа Пиърс, 26 април 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Ти – Да, ти! – Може да стане адвокат на пациент с псориазис

От Хауърд Чанг 25 март 2021 г.

Животът с псориазис като азиатски американец може да означава „ядене горчиво“

От Хауърд Чанг 3 март 2021 г.

Какво да направите, ако локалните лечения не са достатъчни за вашия псориазис

С напредването на състоянието ви може да се наложи да обмислите системно лечение, за да управлявате симптомите си.

От Colleen de Bellefonds, 23 февруари 2021 г.

10 признака, че е време да се обадите на вашия дерматолог за псориазис

Може да се наложи понякога да се свържете с дерматолога си между редовно планираните ви посещения.

От Colleen de Bellefonds, 23 февруари 2021 г.

7 начина да се свържете с други, ако имате хидраденит супуратива

Ето как да се чувствате по -малко сами, ако живеете с това хронично кожно заболяване.

От Джули Стюарт, 11 февруари 2021 г.

9 диети, които трябва и не трябва да се използват за хидраденит Suppurativa

Само диетата няма да излекува състоянието, но това, което ядете, може да помогне за намаляване на възпалението и облекчаване на симптомите на HS.

От Джули Стюарт, 11 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на Castle Connolly: Как стареенето и гравитацията влияят на кожата ви

Известен пластичен хирург, признат за топ лекар на Касъл Конъли, обсъжда факторите, които влияят върху външния вид на кожата ни, и как пациентите могат. . .

До 11 февруари 2021 г.

Как да се справите с промените в здравното осигуряване с псориазис

От Хауърд Чанг, 29 януари 2021 г. “

Продуктите, използвани за унищожаване на дървеници, също могат да бъдат вредни за хората – ако не се използват правилно. iStock

Инсектицидите, които са пестициди, използвани за унищожаване на насекоми, са най -често срещаният начин за лечение на дървеници. (1) Но същите продукти, които са токсични за насекомите, могат да бъдат токсични и за хората, така че може да се притеснявате, че ще обливате спалнята си с тях. (2)

Излагането на опасни нива на пестициди може да доведе до главоболие, замаяност, затруднено дишане или повръщане. Пестицидите също могат да повлияят на хормоните ви и да доведат до вродени дефекти при децата, така че бременните жени трябва да бъдат особено внимателни. (3)

СВЪРЗАНИ: Инсектициди и автоимунни заболявания: Какво трябва да знаят жените

Центровете за контрол и превенция на заболяванията разследват заболявания, които са резултат от инсектицид, използван за борба с дървеници, и установяват, че около 80 % от случаите не са тежки, въпреки че един човек е умрял от това излагане. (4) Определено съществуват рискове, свързани с възможностите за лечение на дървеници.

Ето какво трябва да знаете за безопасното приближаване към процеса на лечение на дървеници.

Всеки пестицид, използван във вашия дом или офис, трябва да бъде регистриран в EPA

Има повече от 300 инсектицидни продукта, регистрирани в Агенцията за опазване на околната среда (EPA) за употреба срещу дървеници. (5) Това е басейнът, от който ще искате да избирате, когато избирате инсектицид, тъй като тази регистрация на EPA служи като печат за безопасност. Продукт, който е твърде токсичен, няма да премине процеса на преглед на EPA. (6)

Важното е да се знае, че когато инсектицидите се използват по подходящ начин и според етикета, те не трябва да представляват риск за здравето на вас, други хора във вашето домакинство или на вашите домашни любимци, казва Джери Лазарус, собственик на базирания в Масачузетс Braman Термит Премахване на вредители.

Ключът е да ги използвате правилно, за да се гарантира безопасността.

СВЪРЗАНИ: Пестициди, пластмасови химикали, обвързани с по -ранна менопауза при жените

Инсектицидите идват под формата на прах, течности и аерозоли. Инсектицидите, разпръснати чрез мъгла, също могат да бъдат ефективни за лечение на дървеници, ако се използват правилно. Например, мъгъл не трябва да се поставя в средата на стаята, защото изпаренията вероятно няма да достигнат до всички скривалища за дървеници, казва Ерик Ериксън, основателят на Phoenix на SouthWesternCedarOil. com, която продава органични продукти за борба с вредителите. Вместо това трябва активно да премествате мъглата из стаята, насочвайки я към различни места.

„Когато се замъглявате, важно е да повдигнете матрака си и е важно да разделите плисетата на дивана – тук се крият дървеници“, казва Ериксън. От решаващо значение е да не пръскате повече, отколкото е насочено, което може да остави след себе си остатък, който увеличава риска от излагане на токсичните химикали. Продуктите за бомба с бъгове, направени сами, използвани в твърде малко пространство (или ако използвате повече от тях, отколкото е предвидено), също представляват риск от повреда на прозорците (поради повишеното вътрешно въздушно налягане, което бомбите създават).

Какво трябва да попитам моя експерт по борба с вредителите, за да знае, че той или тя играе безопасно?

Тъй като инсектицидите идват с риск от токсичност, много хора оставят употребата им на професионалисти. Но как да разберете, че професионалистите ги използват правилно? Ето няколко въпроса, които трябва да зададете, преди да наемете някой, който да лекува вашия дом или офис.

Използвате ли IPM техники? IPM означава „интегрирано управление на вредители“ и включва идентифициране на грешките, третирането им с многостранен подход и след това проследяване, ако грешките все още са активни. (7) Важно е да се използват няколко различни метода за лечение на дървеници, химически и нехимични, тъй като няма един продукт, който да може да се отърве от тях с един замах. От една страна, ще се нуждаете от последващо посещение, тъй като инсектицидите не убиват яйцата на дървеници, които отнемат около две седмици, за да се излюпят при стайна температура. (8) Колко дълго работите под това име и адрес? Въоръжени с тази информация, можете да се консултирате с групи като Бюрото за по -добър бизнес или СИП, за да видите дали има подадени жалби срещу компанията за използването на инсектициди. (9) Имате ли списък с препратки? Добра идея е да се обадите на хора, които са работили с компанията в миналото. Попитайте ги за услугата на компанията и дали са били успешни в лечението на проблема и дали са забелязали някакви странични ефекти след лечението. Вие сте сертифициран, лицензиран апликатор за пестициди или лицензиран техник? Можете да проверите лиценза, като се обадите в Министерството на земеделието на вашата държава. Какви продукти и нива на концентрация ще използвате? Това може да ви бъде полезна информация, в случай че има допълнителни предпазни мерки, които трябва да знаете. Lazarus предлага да се провери дали продуктът е регистриран в EPA. Трябва също да проверите самите етикети, за да се уверите, че дървеници са изброени конкретно. (10)

Ваше право е да знаете какви инсектициди potencialex измама се прилагат във вашето пространство. В допълнение към отбелязването на регистрационния номер на EPA (Рег. Номер на EPA) на етикета на продукта, ще искате да потърсите Информационните листове за безопасност на материалите, свързани с продукта.

Друга предпазна стъпка, която можете да предприемете, е да информирате Вашия лекар или ветеринарен лекар за продуктите, които ще се използват. Той или тя трябва да може да посъветва, ако има нещо, което трябва да знаете.

Има нехимични опции за лечение на дървеници, но някои може и да не работят

Има няколко опции, които не включват химикали, ако идеята да използвате инсектициди – или професионалист, който ги използва във вашия дом – не ви допада добре. Първо, можете да опитате да изгоните дървеници чрез топлина. Стив Дърам, президент на EnviroCon Termite Pest в Tomball, Тексас, казва, че много компании сега предлагат опция за атака на дървеници чрез топлинна или парна обработка.

„Това включва нагряване на температурата на засегнатите стаи в дома ви до точка, в която дървениците не могат да оцелеят и поддържането им в продължение на няколко часа, за да убие дървеници, където и да се крият“, казва той. „Това обикновено отнема само едно лечение и вашите специалисти по дървеници могат да работят за защита на вашия дом и вещи от повреда. “

Можете също да опитате органичен или естествен инсектицид. Едно проучване, публикувано в изданието на списание Insects за декември 2014 г., обаче, установи, че те не са толкова ефективни, колкото техните колеги на химическа основа. (11) Изследователят, който проведе проучването, оцени ефективността на шест „зелени“ инсектициди и три конвенционални продукта, като откри само два „зелени“ продукта (BBT-2000 и Cimexa), които отдалечено успяха да убият буболечките.

Продуктите, достъпни за потребителите, могат да бъдат много опасни, ако се използват неправилно

Много инсектициди са достъпни само за професионалисти поради рисковете, които представляват. Някои от тях обаче се продават директно на потребителите. Много от тях не са толкова ефективни – по -специално тези от пиретроиди, към които дървениците са станали устойчиви.

СВЪРЗАНИ: Дървениците в някои градове са развили устойчивост към ключови инсектициди

Ако решите да поемете по пътя „направи си сам“, първо осъзнай рисковете, съветва Колежът по селско стопанство и науките за живота в Корнел. Често за легално прилагане на инсектициди се изисква лиценз за нанасяне на пестициди и самото им прилагане може да влоши положението. „Проблемът с методите„ направи си сам “е, че тези продукти често се прилагат прекалено, недостатъчно или се прилагат в грешни области от отчаяни хора“, казва Лазарус.